Feriehusmessen 2023 - Et tilbageblik fra 4 udstillere…

På Feriehusmessen i MESSE C d. 15.-16. april kunne gæsterne gå på opdagelse blandt en række firmaer, der alle har en relation til ferieboliger/sommerhuse. Få et indblik i nogle af udstillernes oplevelser her.

 

Wellmore var Welltilfreds


Som den første stand, man mødte lige inden for døren i messehallerne, stod Wellmore, der bl.a. sælger spabade og vildmarksbade. De deltog også på messen i 2019, og ligesom sidste gang havde de også denne gang en god oplevelse.

"- For os var det en sindssygt god messe! Vi havde meget travlt hele tiden, og vi havde et godt kundeflow af både samarbejdspartnere og gæster. Vi oplevede en stor nysgerrighed og alle var lydhøre over for, hvad vi fortalte", siger Mads Hougaard, der er afdelingsleder hos Wellmore.

Wellmore havde gjort meget ud af deres stand og bl.a. fået opsat et spabad og fyldt det med vand. Det reagerede gæsterne på.

"- Vi fik at vide, at vi havde en rigtig fin stand. At det var muligt for os at have et spabad fyldt med vand, fungerede godt som blikfang. Det virker bedre end bare at give en brochure", forklarer Mads Hougaard.

Alle standpladser på feriehusmessen har jo en fast pris pr. kvm., så det er først-til-mølle, når det gælder fordelingen af pladserne i messehallerne.

Så skal du have en af de bedste pladser, skal du booke din stand så tidligt som muligt. MESSE C hjælper også gerne, hvis du har specielle ønsker, f.eks. hvis du vil have et spabad med vand i stående på din stand. Bare spørg, så finder man ud af, hvad der kan lade sig gøre.

På Feriehusmessen kan der også skabes nye samarbejdsrelationer firmaerne imellem. For Wellmore betød det meget at komme ud at netværke med eksisterende samarbejdspartnere og snakke med andre, der også har produkter til sommerhuse.

På spørgsmålet, om Mads Hougaard og Wellmore vil være at finde på næste Feriehusmesse, er svaret klart:

"- Det er 100 procent sikkert, at vi kommer til at deltage igen!"

Thors Design rammer nyt segment

Carsten Thor fra Thors Design havde også booket en standplads på Feriehusmessen. Hans firma er specialister i at lave kvalitetsmøbler i genbrugstræ, der kun fremstilles på bestilling. Han deltog på messen for at ramme et nyt segment – sommerhus- og ferieboligejerne.

"- Det var de rigtige mennesker, der var der, og vi oplevede en jævn strøm af mennesker, der kom forbi, så vi havde hele tiden noget at lave", siger Carsten Thor.

Han fremhæver, at det bedste ved messen var, at målgruppen var spot on. Det var oprigtig interesserede gæster, der deltog på messen, og de gav mange roser til Carsten Thor og hans unikke arbejde.

Derfor kunne indehaveren af Thors Design også pakke sin stand sammen om søndagen med lommen fuld af en masse nye kontakter, der alle var interesserede i firmaets produkter.

DanCenter fik nye kunder

DanCenter var også repræsenteret på Feriehusmessen, og for dem var det helt naturligt at deltage på messen.

"- Det rammer lige ned i vores målgruppe, og fordelen er, at vi kan snakke face to face med vores potentielle kunder, når vi er på en messe", forklarer Dan Bugslag, der er afdelingsleder for DanCenter Hejlsminde & Danland Hejlsminde og Løjt.

Udover de potentielle kunder, roser Dan Bugslag også det gode program, der var arrangeret til dagen og personalet, der var til stede både før og under messen.

DanCenter har siden messen i april også kunne lande en række aftaler med nye kunder, der vil i gang med at udleje deres sommerhus. 73 af dem, der lagde vejen forbi DanCenters stand, skrev sig op til at blive kontaktet efterfølgende, og det er igennem disse nye kontakter, at DanCenter nu har tilføjet endnu flere sommerhuse til deres kartotek.

Cirkusvognen blev solgt

Ude foran indgangen til MESSE C´s haller holdt en cirkusvogn under messen. Egentlig er det ”bare” et anneks, der ligner en cirkusvogn, men den særprægede udtryk tiltrak nysgerrige blikke.

Vognen var fragtet til Fredericia fra Falster og tilhører Vindahl´s, der er et tømrer- og snedkerfirma, der har specialiseret sig i at bygge annekser.

"- Da vi stadig er et nystartet firma, var vi på udkig efter steder, vi kunne komme ud og vise vores produkter. Jeg kan ikke huske, hvem der fortalte os om Feriehusmessen, men vi fik i hvert fald nys om den, og så besluttede vi os for, at det skulle prøves", fortæller Dea Teut, der står for salg og marketing ved Vindahl´s.

Dea Teut fortæller videre, at oplevelsen med at deltage på messen var positiv, selvom der var stille perioder på deres stand indendørs. Folk var nemlig rigtig nysgerrige og begejstrede for deres cirkusvogn.

Fra Vindahl´s side ser de dog også noget positivt i det antal gæster, der var på messen.

"- Der var ikke så mange gæster som forventet, men vi fik flere seriøse henvendelser. Så vi snakkede om, at hvis der f.eks. havde været 10.000 gæster, så er det slet ikke sikkert, at lige så mange af henvendelserne havde været seriøse".

Cirkusvognen skulle ikke med retur til Falster. Den endte med at blive solgt til en gæst, så efter messen skulle den videre til Skagen.

Plads til udvikling

Scene programmet, der var udarbejdet til messen, var målrettet forskellige interesser hos de besøgende med spændende oplæg, foredrag og underholdning fra flere kendte ansigter som fx Camilla Kjems, der er livsstilsekspert og dommer i TV 2-programmet ”Sommerdrømme” og Christian Degn, der var vært for en sommerhusquiz – og mange andre med hver deres vinkel på feriehusmarkedet.

Det er ikke nogen hemmelighed, at MESSE C ville ønske, at flere gæster havde lagt vejen forbi Feriehusmessen for de der kom, var præcis dem, som var i målgruppen.

En evaluering af messen blandt udstillere og besøgende skal vise, hvordan messen fremadrettet skal udvikles for at imødekomme visionen om endnu flere relevante besøgende på fremtidige feriehusmesser.